Імбирний пряник (смачні подарунки)

Імбирними пряниками прийнято обмінюватися на Різдво чи Новий рік.  Їм надається різна форма, їх вішають на ялинку в якості солодкої іграшки. .

ІМБИРНЫЙ ПРЯНИК

ІНГРЕДІЄНТИ

Для пряників

  • Борошно пшеничне ТМ Хуторок – 3 ст,
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.,
  • Сода харчова – 3/4 ч.л.,
  • Сіль,
  • Мелений імбир – 1 ч.л.,
  • Кориця мелена – 2 ч  .л.,
  • Гвоздика мелена
  • Вершкове масло – 6 ст.л.,
  • Цукор – 150-200г,
  • Яйце – 1 шт,
  • Патока – 0,5 ст,
  • Ванільний цукор – 1 пакетик,
  • Лимонна цедра – 1 ч.л.  

Для патоки

З цукру

  • цукор– 350 г;
  • вода – 150 мл;
  • лимонна кислота – 2 г;
  • харчова сода – 1,5 г.

З меду

  • цукор– 3 ст. л;
  • мед – 3 ст. л;
  • вода – 1 ст. л.

Глазур

  • Білки,
  • Лимонный сік
  • Цукрова пудра.

ІНСТРУКЦІЯ

  1. У ємності змішуємо сухі інгредієнти: борошно ТМ Хуторок, розпушувач, соду, сіль, прянощі.
  2. На повільній швидкості змішуємо міксером розм’якшене масло, цукор, яйце.  Поступово додаємо ваніль, цедру лимона і вливаємо патоку.
  3. Змішайте з сухими інгредієнтами до однорідної маси.
  4. Розділіть тісто на 2 частини, накрийте харчовою плівкою і залиште мінімум на 2 години відпочивати при кімнатній температурі (тісто може зберігатися в холодильнику до 4-х днів).
  5. Розігрійте духовку до 180С.  Пергамент змастіть маслом і застеліть деко.
  6. Тісто розкачати в пласт приблизно 0,5 см і виріжте пряникові фігурки.  Розкладіть пряники на деко,  залиште між ними відстань приблизно 1-2 см.
  7. Випікайте 7-10 хвилин (чим менше часу ви печете, тим м’якше будуть пряники, але тим менше вони зберігаються).
  8. Вийміть печиво з духовці і дайте охолонути.  Приступайте до прикраси.

ПРИГОТУВАННЯ ПАТОКИ

Патока (інвертний сироп) на відміну від цукру не кристалізується і дозволяє випічці залишатися м’якою.  Воду закип’ятіть в каструлі, оскільки для рецепта вона повинна бути гаряча.  Розчиніть в ній цукор, і постійно заважаючи, доведіть до кипіння.  Потім додайте в сироп лимонну кислоту, накрийте каструлю кришкою і варіть на маленькому вогні 45 хвилин.  Готовий сироп трохи остудіть.  В харчову соду додайте трохи води, перемішайте, після чого перекладіть суміш у остигнула рідина і знову все змішайте.  Маса почне сильно пінитися, залиште її настоюватися протягом 10-15 хвилин.  Після того, як піноутворення припиниться, ваша патока готова до використання.  Якщо на поверхні залишиться трохи пінки, просто видаліть її ложкою.  Готовий сироп можна зберігати в скляному посуді в холодильник.

Для медової патоки з’єднайте мед, воду і цукор, і варіть масу на повільному вогні, поки цукор не розтане.  Потім доведіть сироп до кипіння і дайте йому покипіти близько 5-7 хвилин.  Зніміть медову патоку з вогню, нехай, охолоне.

xcook.info,  womanadvice.ru, geniuskitchen.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *