Фокачча (focaccia genovese)

ФОКАЧЧА (focaccia genovese)

 ІНГРЕДІЄНТИ

  • Борошно з твердих сортів пшениці LaPasta – 300г,
  • Вода – 175мл,
  • Дріжджі – 15г,
  • Оливкова олія – 20 мл,
  • Солод або мед – 1 ч. л.,
  • Сіль – 1 ч. л.

Для просочення

  • Вода – 75г,
  • Оливкова олія – 30 мл,
  • Сіль з травами Хуторок – за смаком

ІНСТРУКЦІЯ

4 години

  1. Покладіть у велику миску воду, сіль, солод або мед і олію.
  2. Додайте половину борошна і почніть місити.
  3. Розведіть дріжджі у воді і додайте в суміш. Додайте борошно.
  4. Вимісити до однорідності, тісто зібрати в кулю, накрити чистим рушником і залишити на 15 хвилин відпочивати.
  5. Після відпочинку, тісто формуйте як листкове: розтягніть на столі і складіть навпіл, потім ще раз навпіл кілька разів.
  6. Потім покладіть тісто на деко змащений маслом, накрийте кухонним рушником і дайте піднятися протягом 2 годин.
  7. Розтягніть тісто по всьому листу руками, зробіть пальцями ямки. Дайте постояти ще 30 хвилин.
  8. Поки тісто підходить, увімкніть духовку на 230С і приготуйте просочення. Змішайте воду і масло. Полийте тісто. Посоліть.
  9. Випікайте 15 хвилин в розігрітій до 230 С духовці.
  10. Розріжте на порційні шматки.
www.misya.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *