Борошно La Pasta

Борошно з твердих сортів пшениці

Борошно з твердих сортів пшениці вважається дуже корисною і поживною для нашого організму, завдяки наступним властивостям:

1. містить більше білка (15%) і харчових волокон (клітковина 19%)в порівнянні з пшеничним борошном вищого сорту. Тому борошняні вироби з семолы очищають кишечник, зміцнюють серце, а також використовуються у спортивному та лікувальному харчуванні;

2. є джерелом «складних» вуглеводів, які повільно перетравлюються і засвоюються організмом, завдяки чому надовго залишають відчуття ситості;
3. semola багата великою кількістю мінералів, корисних солей і вітамінів;
4. каротин (провітамін А), що міститься в «твердому» борошні надає випічці привабливий янтарно-жовтий колір;
5. страви відрізняються яскраво вираженим смаком і насиченим ароматом;
6. тісто з «твердого» борошна має особливу еластичність і чудову консистенцію.

Semola підходить практично для будь-якого виду тіста і випічки. Як правило, борошно з твердих сортів пшениці додається до пшеничного борошна вищого сорту в кількості 30 – 50%, збагачуючи його білком, клітковиною, корисними мінералами і вітамінами. У чистому вигляді semola використовується для приготування пасти, домашньої локшини і піци.

Рекомендації по використанню борошна з твердих сортів​

Страва Співвідношення твердого борошна (Т) і борошна вищого сорту (М) в рецептах Переваги
Т-100% Т-100% МТ-70/30%
Паста, домашня лапша Х Х Паста і заготівка для піци з борошна твердої пшениці розкочується легше, тісто має приємну еластичність
Піца Х Х
Вареники, пельмені Х Додавання в тісто борошна з твердих сортів пшениці дозволяє виробам не злипатися при заморожування / розморожування, вироби з легкістю формуються, при приготуванні не розварюються
Млинці, оладки Х Х Улюблені млинці і оладки тепер можна зробити ще і корисними
Бісквіт Х Х Випічка має більш насичений смак та аромат, приємний жовтий відтінок. Тісто зберігає пружність і не опадає
Хліб, здоба Х Хліб, випечений з борошна з твердих сортів пшениці, має особливу структуру м’якуша, більш золотистий відтінок, пов’язаний з підвищеним вмістом каротиноїдів, які сприяють тривалому збереженню хліба, а також хрустку скоринку і чистий аромат пшениці.