Макарони Хуторок

МАКАРОННІ ВИРОБИ

Насправді макарони були відомі ще в IV тисячолітті до н. е .. – в єгипетських гробницях знаходять зображення людей, що виготовляють щось на зразок локшини, і саму локшину, припасену для харчування по дорозі в царство мертвих. У давньогрецькій міфології говориться, що бог Вулкан винайшов машину, яка виготовляла довгі і тонкі нитки з тіста – прообраз спагетті.
Однак зустрічалися згадки про вироби з висушеного тіста і до ХІІ століття. В середні віки такий продукт був розповсюджений на Сицилії, де в той час жили араби – вони висушували стрічки тіста на сонці. Є думка, що слово “maccheroni”, отримане з сицилійського діалекту, “maccarruni” означає “оброблене тісто” (з італійського”макаре” – “місити”).
Популярність цього продукту обумовлена в першу чергу його виключної універсальністю:

  • висока поживність (у порівнянні з іншими виробами з борошна і крупи) внаслідок виготовлення з пшеничного борошна з великим вмістом білкових речовин;
  • хороша засвоюваність організмом. Цей фактор відіграє істотну роль, тому що макарони використовуються в харчуванні людей всіх вікових груп;
  • легка розварюваність (до 10 хв.) обумовлює швидкість приготування;
  • можливість приготування різноманітних страв.